Ook leidinggevenden hebben water nodig.

Als leidinggevende wil je graag het team ondersteunen, resultaten behalen en de organisatie verder helpen. En leidinggeven is net tuinieren: iedere bloem of plant heeft verschillende aandacht nodig om te floreren. Elke medewerker of situatie vraagt om een andere type benadering; net als bij planten. De één staat graag in het zonnetje, de ander graag in de schaduw en weer een ander is liever buiten. Maar hoe weet jij als leidinggevende welke benadering het best bij iemand past? En hoe is het gesteld met de aandacht en voeding aan jezelf?

Pas jij de nieuwe stijl van leidinggeven al toe?

Door stil te staan en aandacht te geven aan wat er gebeurt, creëer je overzicht en gevoel voor wat er zich afspeelt, dit is een bewustwordingsmoment. Wanneer je hierop vervolgens reflecteert, verdiept en mee oefent wordt het een groei moment!

De mensen op de afdeling worden steeds zelfbewuster en mondiger, zij willen flexibel werken en verder ontwikkelen, vragen ondersteuning in de dagelijkse werkzaamheden, enz.
Om die behoeftes en de dagelijkse operatie goed te managen vraagt dat om een nieuwe effectievere manier van leidinggeven. Eén die aansluit op het nieuwe werken, één waarbij je ziet wie de ander is, zodat je kan sturen op wat hij nodig heeft.

Het krijgen van nieuwe inzichten over hoe je de ander ondersteunt in zijn ontwikkeling, wat mensgericht leiderschap is, hoe je coachend leiding geeft en wat de do’s en don’ts zijn leer je in de training: Leidinggeven 2.0 op 20 jan. as., meld je dus nu aan!

Waar ik echt heel enthousiast van word en wat ik uitdagend vind aan elke deelnemersgroep, is het creëren van bewustzijn wat mensgericht leiderschap is en hoe je met de mensen verbinding maakt en te coachen.  

Learning by doing

Aan de hand van methodieken, oefeningen en reflecties verdiep je jezelf, creëer je overzicht en gevoel voor wat er zich afspeelt. Door situaties uit de eigen praktijk als voorbeeld te nemen maak ik je bewust van je handelen en acteren. Je leert door nieuwe inzichten wat werkt en wat niet.    

Ik help je bij het ontwikkelen van professionele coachingsvaardigheden en een voor jouw effectieve leiderschapsstijl, zodat jij kan leidinggeven op een coachende en mensgerichte manier die bij je past. Het niveau van de mensen in het team is hierbij altijd van invloed op de stijl van leidinggeven.

Bloemen, planten, medewerkers én leidinggevenden hebben 1 ding gemeen: om te bloeien hebben ze voeding nodig. Wanneer heb jij jezelf voor het laatst water gegeven?